Restaurantday 17 augustus 2014

Afgelopen zondag hebben mijn schoonzussen, schoonmoeder en ik voor de derde keer meegedaan aan Restaurantday, een initiatief uit Finland waarbij iedereen op bepaalde data 4 keer in het jaar zijn of haar pop-up restaurant voor 1 dag mag openen. Meer informatie op www.restaurantday.org.

Het idee was om, net als de afgelopen editie, met allerlei zoete baksels en de appeltaarten van Mama Appeltaart ergens op een openbare plek te gaan staan met een antieke bakfiets.

Via via kwam Marieke terecht bij de StadsOase, een evenement dat in de maanden juli en augustus plaatsvindt bij de Gigant in Apeldoorn. Zij vonden het prima dat wij daar kwamen staan om lekkere dingen te verkopen om zo een leuk en lekker deel uit te maken van het gezellige sfeertje dat de StadsOase met zich meebrengt. Zie www.gigant.nl voor meer informatie.

Voor mij was dit een mooi moment om Grote Taartjes te promoten :). Aan media aandacht geen gebrek…eerst de Stentor die een leuk en groot artikel plaatste en zaterdag middag was Eefje te horen op radio Apeldoorn. Het was voornamelijk om Restaurantday te promoten, maar Grote Taartjes werd ook een aantal keer genoemd.

De weersvoorspellingen waren niet heeeeel geweldig, maar dat mocht de voorpret niet bederven! Met mooi weer is het grote terras van de Gigant geopend, maar zondag werden alle bandjes naar binnen gehaald en mochten wij ons bij de ingang installeren (waar iedereen langskomt, jeeh).

De bakfiets zag er erg mooi uit en alle taartjes en koekjes waren uitgestald en roken superlekker. Met vrolijke gezichten haalden we langslopend publiek naar onze bakfiets en konden we ze verleiden om even lekker te gaan zitten met een warm drankje en iets lekkers erbij.

Er was veel interesse voor het evenement Restaurantday en het assortiment van Grote Taartjes was zeer in trek. Ook de appeltaart was niet aan te slepen en de knapperige koekjes vielen goed in de smaak.

Het was echt gezellig en wederom leuk om te doen! Vooral ook omdat dit keer voornamelijk onbekende mensen de gasten waren.

De vorige 2 edities van Restaurantday hadden we vooral familie, vrienden en collega’s in ons ”restaurant”.

Op naar Restaurantday 4!!!

 

You may also like...

2 Responses

  1. Eefje schreef:

    Leuk verslag van een leuke dag! Heb je de restjes nog kunnen slijten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *