Over Grote Taartjes

Bakken deed ik als klein meisje al graag, vooral cake was favoriet. Later (2004) toen ik als kok in de professionele keuken stond, was de patisserie toch wel de leukste en interessantste “parti” vond ik. Taartjes, koekjes, ijs, karamel, chocolade…..jamjam.

April 2012 heb ik de keuken vaarwel gezegd om een grote droom waar te maken, namelijk een jaar lang de wereld rondreizen. Samen met mijn vriend zijn we in China begonnen, daarna naar Azië, Australië, Nieuw-Zeeland en de Westkust van Noord-Amerika. Vooral in Australië en Amerika was het al vrij normaal dat er hele schappen in de supermarkt vol lagen met glutenvrije producten en ingrediënten. In Nederland was dat net een beetje in opkomst toen wij op reis gingen.

Ik besloot tijdens deze supermooie reis dat ik, als we weer thuiswaren, toch wel verder wilde in het bakken. Op dat moment (mei 2013) was het helemaal hot  je taart op maat te (laten) maken. Marsepein en fondant, grote versieringen en veel lagen. Ook voor cupcakes versieren en workshops hierin kon je overal terecht.
Dus om mij te onderscheiden van dit alles, tilde ik mijn passie voor bakken naar “the next level” en ging de uitdaging aan om alles glutenvrij te bakken. En ach ja ook lactose vrij. En vooral niet te zoet! Mijn motto: alles met mate. Verantwoord, maar vooral heel erg lekker!
Ik heb aardig wat ervaring opgedaan in de verschillende keukens en ben steeds op zoek naar lekkere smaken en combinaties. Bij mij zijn niet alleen de ‘uitzonderingen’ welkom, maar iedereen! Gewoon omdat het gezonder is en lekker.

Waarom Grote Taartjes?

Iedereen moet te allen tijde kunnen genieten van het lekkere eten dat verkrijgbaar is in onze wereld. Helaas brengt de toekomst steeds meer beperkingen en intoleranties van het lichaam met zich mee. Dat geldt voor jong en oud. Allergieën en intoleranties, diabetes, het ouder worden van de mens algemeen, maar ook toevoegingen als suiker en slechte e-nummers in producten vragen bepaalde aanpassingen in ons voedselpatroon.

Waar Grote Taartjes?

Inmiddels heb ik een groot, nieuw tuinhuis omgetoverd tot een volledige glutenvrije bakkerij. Achterin de tuin staat De Bakhut waar al het materiaal, gereedschap, oven en koelkast glutenvrij zijn. Er komen geen gluten in, alles is apart van de “thuiskeuken”. Er staat een mooie rvs werkbank in, daarop de fuchsia roze Kenwood keukenmachine en naast de werkbank een mooie grote oven. Steeds komen er nieuwe spulletjes bij die ik nodig heb om mijn mooie en gezondere taarten en taartjes te maken.

Kijk snel bij Grote en kleine taartjes, bestel wat lekkers en geniet ervan!

Melinda Heg van Grote Taartjes

Melinda Heg
Apeldoorn

Grote Taartjes maakt lekkere taartjes gezond!